Utgivna böcker

Betongen brinner är en reportagebok om förortsupploppen i Frankrike 2005. Boken är skriven av Torun Börtz och utgiven på Leopard Förlag. En andra upplaga i pocket har utgivits av Bucket List Books.

Betongen brinner

I oktober 2005 dog två unga pojkar efter att ha blivit jagade av polisen i Parisförorten Clichy-sous-Bois. Det blev startskottet till de värsta oroligheterna i Frankrike sedan studentrevolten 1968. 

Vad orsakade denna ofantliga vrede? Det här är berättelsen om människor som lever på bortglömda platser, dit ingen åker för att strosa på söndagarna.

Leopard förlag 2007; pocketutgåva Bucket List Books 2016

Man kallar mig Miss France är en samling självbiografiska kåserier skrivna av författaren Torun Börtz. Kåserierna handlar om livet som utrikeskorrespondent och ensamstående småbarnsmamma i världsmetropolen Paris.

man kallar mig miss france

Utrikeskorrespondent i Paris - det låter väl flott?

Visst skyndar en och annan filmstjärna och president förbi kafébordet. Men livet i Paris består framför allt av panikartade skolutflykter i tunnelbanan, bokstavligt svettiga möten med Nobelpristagare, ett kök trångt som en magnetröntgen och en alldeles för lila päls.

Kira förlag 2011

När sista dörren stängts är en mörk roman om ett Paris där utanförskap och utsatthet råder. Boken är skriven av författaren Torun Börtz.

När sista dörren stängts

Nedjma bor med sina två tonårsbarn Momo och Fathia på ett litet och dåligt underhållet hotellrum i ett av Paris bortglömda kvarter. Livet är hårt med Nedjma när ändå förhoppningen att allt ska kunna bli annorlunda för hennes barn. Ända tills det allra värsta inträffar, och hon tar steget över den osynliga gränsen. Över till den värld där det inte längre finns något hopp.

Bucket List Books 2015; pocketutgåva 2016